woensdag 12 augustus 2015

Zomerstage 4, Luck Raeck - OVVO

De middag bracht ik vandaag door op sportpark Daalseweide. De tennisvereniging Luck Raeck (700 leden) en de korfbalvereniging OVVO (400 leden) hadden samen een voorstel ingediend om mij vandaag in te schakelen bij het beheer van de sportvoorzieningen. En zo liep ik vanmiddag met de fijne hark op een gravelbaan om hem klaar te maken voor de volgende wedstrijd. Ondertussen werd ik door beide besturen bijgepraat over het wel en wee van de verenigingen en alle voordelen van de samenwerking die beide organisaties zijn aangegaan.

Ten behoeve van het beheer van de accommodatie
hebben beide verenigingen 1 beheerder aangesteld. Door de kosten van beheer samen te delen, behalen de verenigingen grote voordelen. Naast de personele voordelen hebben ze bijvoorbeeld ook gezamenlijk een terreintrekker aangeschaft, waardoor de velden professioneel onderhouden kunnen worden.

In het geval van OVVO en Luck Raeck gaat het om hele oude verenigingen. OVVO (Op Volharding Volgt Overwinning) bestaat sinds 1934 en Luck Raeck sinds 1960. Respectabele clubs dus, maar dat wil niet zeggen dat men niet continue op zoek is naar manieren om te vernieuwen.

Tot morgen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten