donderdag 1 maart 2018

NL Doet


Het Oranje Fonds verzorgt op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet nodigt iedereen uit om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Ook in Stichtse Vecht zijn er op beide dagen meerdere klussen te verrichten. Op het moment van verschijnen van deze column staat de teller op 26 klussen die worden aangeboden. Mocht uw organisatie nog een of andere leuke klus hebben voor 9 of 10 maart waar u de hulp van vrijwilligers bij kunt gebruiken? Meld deze dan snel aan via de website van NLdoet: http://www.nldoet.nl . U heeft zo een uitgelezen kans om een grote klus voor elkaar te krijgen, uw organisatie te promoten en nieuwe vrijwilligers te werven.
Net als in voorgaande jaren haken de wethouders van Stichtse Vecht en ik ook aan bij NLdoet. Op verschillende plekken verspreid over de gemeente zullen we 9 of 10 maart diverse klussen aanpakken. Wij zien het als een mooie kans om de organisaties die zoveel mooie dingen doen voor onze inwoners vooruit te helpen, en ook om in gesprek te komen met de vrijwilligers die ook de handen uit de mouwen komen steken. Ik vind het altijd heel mooi om hun verhalen te horen.
Nederland is een land van vrijwilligers. Uit onderzoek blijkt dat 94 procent van de Nederlanders zich wel eens belangeloos inzet voor een ander. Bijna de helft doet dit zelfs wekelijks. Nederlanders zetten zich het liefst in voor ouderen, maar ook voor kinderen, mensen met een verstandelijke beperking of mensen met een lichamelijke beperking. Nederlanders doen vrijwilligerswerk omdat ze een ander graag helpen.
In Stichtse Vecht is dat gelukkig ook het geval. En dat is mooi, want hun inzet voor hun buurt of wijk is van grote waarde. Vrijwilligerswerk is onmisbaar voor het sociale leven in de wijken en kernen van onze gemeente. Veel activiteiten en plannen kunnen niet worden opgepakt zonder hulp van vrijwilligers.
Alleen al daarom vind ik NLdoet een fantastisch initiatief. NLdoet zet het vrijwilligerswerk echt in de schijnwerpers. Daarom wil ik iedereen oproepen om mee te doen aan NLdoet. Al is het maar een paar uurtjes. U kunt dat alleen doen of samen met uw vrienden. Met uw collega’s of medewerkers mag natuurlijk ook. Voor ondernemers is het een prachtige gelegenheid om als bedrijf te laten zien dat zij zich inzetten voor de samenleving. Door een klus aan te pakken geven zij de lokale samenleving en hun bedrijf een positieve impuls!
Lijkt het u leuk om te helpen, meld u dan aan via de website van NLDoet; als u zoekt op 'Stichtse Vecht' komen de klussen die in onze gemeente worden aangeboden tevoorschijn. Op www.stichtsevecht.nl kunt u nalezen waar u mij en mijn collega-bestuurders kunt tegenkomen. Ik hoop tot dan!
Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten