zaterdag 9 juli 2005

Holland-Friesland

In het kader van Warmond-evenementengemeente was het vandaag wederom een hele bijzondere dag; de start van de jaarlijkse 'natte' Kaagweek. Dit jaar zelfs voor de 85e keer en georganiseerd door de inmiddels 95 jarige Koninklijke Watersportvereniging De Kaag. Gedurende deze week organiseert men een groot aantal watersportactiviteiten op de Kaag met als hoogtepunt de Holland-Friesland, zeilschepen uit Holland en Friesland in de Regenboogklasse.

Om dit allemaal bij te kunnen wonen stapte ik vanmiddag in Leiden aan boord van het mooie directieschip van de provincie Zuid-Holland om via de Zijl naar de Kaag te varen. Aan boord waren o.a. de commissarissen van de koningin van Zuid-Holland en Friesland, Jan Franssen en Ed Nijpels. Bovendien was dit jaar ook de komende commissaris van de koningin van Gelderland, Clemens Cornielje meegekomen. Hoog bezoek voor Warmond dus vandaag. Bij de start van de Holland-Friesland diende het provinciale schip als startschip en middelpunt van het wedstrijdgebied. Het was een machtig gezicht, al die schitterende zeilboten met hun bolle spinnakers met daarop de Zuid-Hollandse leeuw of de blauw-rode Friese vlag. Daaromheen voeren talloze kleine bootjes met de 'spectators'. Het was weer echt Warmond op zijn best. Voor onze watersportgemeente zijn dit toch wel de mooiste dagen van het jaar. De rest van de Kaagweek zullen de Regenbogen Holland-Friesland nog 4 wedstrijden tegen elkaar uitkomen. Beide partijen streden vandaag op het scherpst van de snede om de eeuwige roem. De weersomstandigheden waren ideaal Tot nu toe liggen de 'Hollanders' overigens mooi op kop.

Na de wedstrijden zijn we bij de Kaagsociƫteit van boord gegaan. Het was daar een drukte van belang en de sfeer was opperbest. We zijn er nog geruime tijd geweest voor ik vanavond weer op weg naar huis ging. Het was een mooie dag.

Prettige weekend verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten