woensdag 6 juli 2005

Housestyle

Vanmorgen, zoals elke woensdagochtend, begonnen met mijn vaste rondje hardlopen in mijn woonplaats. Een gewoonte die ik de laatste tijd gelukkig vol heb kunnen houden.

Daarna voor een overleg met onze brandweer naar de kazerne in Warmond. We zijn binnen de gemeente tegen een situatie aangelopen waar nogal wat mis is met de brandveiligheid in een bedrijfspand. Reden voor ons om binnenkort actie te gaan ondernemen.Voor het zover is wilde ik me persoonlijk op de hoogte stellen van de feiten die we nu verzameld hebben. Naarmate bestuurlijke besluiten dieper ingrijpen besteden we daar meer tijd aan.

Vervolgens met een van onze ambtenaren gesproken over activiteiten die we eind dit jaar willen organiseren in verband met de afsluiting als zelfstandige gemeente. Daar hoort u de komende tijd nog wel meer over.

Vanmiddag zat ik de hele middag in Voorhout. In het kader van de fusie zijn er een groot aantal ambtelijke werkgroepen bezig met allerlei voorbereidingen. Bij elke werkgroep is een van de collegeleden als zogenaamde 'aandachtsveldhouder' (vreselijk woord) aangewezen. Op die manier verdelen we als bestuurders het werk een beetje. Zelf ben ik de aandachtsveldhouder voor de werkgroep 'Bestuur & Maatschappij'. In dit kader zat ik vanmiddag bij een tweetal presentaties van bureaus die voor de nieuwe gemeente een nieuwe housestyle gaan bedenken. Nog geen definitieve ontwerpen, maar wel globale ideeen. Hieruit moet de stuurgroep binnenkort een beslissing nemen waarna een bureau het idee verder gaat uitwerken. Tijdens zo'n middag krijgt de nieuwe gemeente als het ware een eigen gezicht. Het was een boeiende bijeenkomst. En wanneer u zich afvraagt hoe dat nieuwe beeldmerk eruit ziet, dat houden we voorlopig nog even geheim.

Tot morgen.

1 opmerking:

  1. Gelukkig wordt er nu goed voor gezorgd dat alles netjes geregeld behandeld wordt. Zo hoeven we er geen rekening mee te houden dat de brandweer niks doet. Maar bij deze zorgen ze er met de rest netjes voor dat er wordt gekeken naar brandveiligheid.

    BeantwoordenVerwijderen