woensdag 31 augustus 2005

Rondvaart

Vanmorgen begon de dag in Den Haag voor een aantal besprekingen met betrekking tot regionale ontwikkelingen. Vanmiddag was ik in Warmond voor overleg met de Gemeentesecretaris en de Griffier. Dit is een regelmatig terugkerend driehoeksoverleg waarin we zaken afstemmen tussen college, gemeenteraad en ambtelijke organisatie. Ook dit gesprek stond vandaag in het teken van de voorbereidingen rondom de fusie. Gisterenavond heeft de gemeenteraad van Sassenheim een motie aangenomen met daarin een signaal naar de eerste kamer om het fusievoorstel op 13 september vooral te steunen. Wij zullen in overleg met onze raad kijken of er behoefte aan is deze weg te volgen.

Het is nu goed te merken dat de finale datum voor de fusie steeds dichterbij komt. Zowel voor- als tegenstanders voeren een stevige lobby om de definitieve besluitvorming te beinvloeden.

Vanavond hadden we een bijzonder uitstapje georganiseerd. Als college van B&W hadden we de leden van de drie gemeenteraden uitgenodigd voor een kennismaking met recreatie en toerisme in Warmond. Met zo'n 40 mensen vertrokken we aan het begin van deze avond uit het Park Leerust met een rondvaartboot van de Warmondse rederij van der Hulst. Het doel was een rondvaart op De Kaag met bijzondere aandacht voor recreatie en toerisme binnen de gemeente. Het was een mooie zomeravond waardoor er veel te doen was op en rond het water. Bij de Kaagsocieteit werden de laatste zomeravondwedstrijden gehouden waardoor het ook daar een drukte van belang was. Het werd voor veel raadsleden een prettige kennismaking met een kant van de gemeente die nog niet iedereen kent. Wij hebben ons best gedaan om nog eens te onderstrepen dat toerisme en recreatie straks binnen de gemeente Teylingen voldoende aandacht moet krijgen, en dat lijkt goed gelukt.

Tot morgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten