vrijdag 28 april 2006

Eerste paal

De dag voor koninginnedag is traditioneel lintjesregen, dus ook in Leiden. Het hele college was vanmorgen aanwezig tijdens een geanimeerde bijeenkomst in de Hooglandse kerk. Daar ontvingen maar liefst 17 inwoners uit handen van burgemeester Lenferink een koninklijke onderscheiding. Het was een mooie bijeenkomst in het bijzonder voor de mannen en vrouwen die zich vaak vele jaren lang, meestal belangenloos, hadden ingezet voor de gemeenschap. Hulde!

Toen ik na afloop weer terugkwam in het stadhuis was het daar een drukte van belang. Veel toeschouwers stonden langs het water te kijken hoe de brandweer bezig was een vrachtwagen uit het water te trekken. De foto hiernaast maakte ik uit mijn raam.

Vanmiddag was ik in de Minervalaan in de wijk Roomburg. Daar mocht ik op ouderwetse wijze een eerste paal slaan. Ik deed dat samen met enkele van de toekomstige bewoners van de 18 woningen waaruit dit project bestaat. De woningen in dit plan worden allemaal gebouwd volgens het concept ' het nieuwe bouwen'. Hierbij hebben kopers samen met de architect gezorgd voor de totstandkoming van het ontwerp, de indeling en het materiaalgebruik van hun woning.

Het einde van de middag was ik nog even in het gemeentehuis van Teylingen. Daar nam Piet Maat afscheid wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Tot de start van de nieuwe gemeente Teylingen was Piet griffier in de voormalige gemeente Warmond. Het was ook een leuke gelegenheid om ook de andere oud medewerkers van Warmond weer eens te zien.

Morgenochtend ben ik om 09.00 uur weer in het stadhuis om de start van koninginnedag in Leiden mee te maken.

Prettig weekend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten