zaterdag 19 januari 2008

Fysio MedSport

Vanmiddag in de Stevenshof de officiele opening verricht van Fysio MedSport. Dit is een nieuwe Sport en Fysiotherapie club waar de inwoners van Leiden vanaf vandaag terecht kunnen voor fysiotherapie, revalidatie, fysio-fitness, groepslessen en vrije fitness.

Fysio MedSport maakt gebruik van de begane grond van het gebouw van Tennisvereniging Stevenshof. Deze ruimte die tot voor kort als opslagruimte in gebruik was, is daarvoor de afgelopen tijd flink opgeknapt. Voor de sport in Leiden slaan we twee vliegen in een klap. De fitness faciliteiten in de stad zijn uitgebreid en de tennisvereniging heeft een huurder gevonden, waardoor men een financieel probleem op kan lossen.

Multifunctioneel gebruik van gebouwen en terreinen kan op die manier een waardevolle bijdrage leveren aan de sportbeoefening in de stad. We hebben daar meer voorbeelden van. Zo is het clubgebouw van hockeyvereniging Roomburg overdag in gebruik voor kinderopvang. Ook de velden van VV Rodenburg worden overdag gebruikt voor jongerenactiviteiten.

Overigens is het niet altijd eenvoudig om dergelijke initiatieven van de grond te krijgen. Dat heeft alles te maken met beperkende regels.

Na een korte toespraak mocht ik als openinghandeling een fitnesstest afleggen, waarna ik naar huis kon met de zekerheid dat er met mijn conditie helemaal niets mis is.


Tot ziens.

1 opmerking:

  1. Ik ben zo blij dat de fysio nog steeds bestaat. Bezoek het wekelijks en heb niet zo veel pijn meer gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen