donderdag 24 januari 2008

Life meet science

Vandaag was een dagje Bio Science. Dat begon vanmorgen met een bestuursvergadering van de Stichting Leiden Life Meet Science in het kantoor van Centocor. De grondleggers van deze in 2005 opgerichte stichting zijn de universiteit en de gemeente Leiden, LUMC, TNO, Naturalis, Kamer van Koophandel Rijnland, Provincie Zuid-Holland, Hogeschool Leiden en ROC Leiden. De stichting stelt zich tot doel om groei van het Leiden Bio Science Park in omvang en kwaliteit te realiseren. Als wethouder Economische zaken maak ik deel uit van dit bestuur. We hebben vandaag o.a. gesproken over zaken met betrekking tot inrichting van het gebied en onderwijs voor de bioscience bedrijven.

Vanavond was ik aanwezig in het Life Science Cafe. In de voormalige stal van stier Herman kwamen hier allerlei mensen bij elkaar die het gebied tot hun werkterrein rekenen. Voornamelijk om te netwerken en informatie uit te wisselen. Het is mij duidelijk dat de bioscience bedrijven onderling een hechte groep vormen die veel samenwerken en daarbij ook gemeenschappelijke doelen hebben. Ik merk dat dit voor de bedrijven buitengewoon stimulerend werkt.

Tijdens deze bijeenkomst kregen we een presentatie van de directeur van BioPartner Center Leiden, Henk Venema. Biopartner heeft in het Biosciencepark twee bedrijfsverzamelgebouwen met alle faciliteiten die startende ondernemers in de Life Sciences nodig hebben: laboratoria, kantoorruimte, centrale faciliteiten en telefoon-, technische en IT-infrastructuur. Startende bedrijven kunnen hier terecht tegen een bijzonder aantrekkelijk tarief en onder voorwaarde dat men binnen 5 jaar weer vertrekt zodra de nieuwe onderneming op eigen benen kan staan. Dit bedrijf vormt hiermee de 'incubator' van het Biosciencepark en dit functioneert uitstekend. Het zijn mede dit soort initiatieven die het Biosciencepark haar internationale toppositie heeft gegeven en waar ik als wethouder Economische Zaken bovendien enthousiast van kan worden.
Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten