zaterdag 31 mei 2008

Bouwen

Voor het derde achtereenvolgende jaar mocht ik vandaag in Leiden de Dag van de Bouw openen. Dit keer als vervanger van collega Pieter van Woensel die zelf verhinderd was. In 2006 deed ik deze opening samen met de toenmalige minister Dekker en in 2007 ging ik in een bakje onder een grote bouwkraan naar de top van de hoogbouw bij de Vlietpoort. Vandaag bleef het spektakel beperkt tot het doorknippen van een lint in De Lepelaar aan de Apollolaan in Leiden Zuid-West.

De Lepelaar is een hoogbouw project in aanbouw, bestaande uit twee torens met een 2-laags parkeergarage en is bestemd voor 72 appartementen in zowel koop-, en huursector en een dagopvang inrichting op de begane grond. Op de 3e en 4e verdieping bevinden zich 16 wooneenheden voor minder valide mensen. De oplevering is in september 2008

De stad Leiden is behoorlijk vol terwijl toch veel mensen behoefte hebben aan een andere, betere of grotere woning. Om daarvoor toch ruimte te vinden is het noodzakelijk om te zoeken naar creatieve mogelijkheden. Leiden heeft de bouwsector hierbij hard nodig. De Dag van de Bouw was een goed moment om daar nog eens op te wijzen.

Belangstelling was er overigens voldoende. Rond het middaguur waren er al zoveel belangstellenden dat er een wachtlijst tot laat in de middag was. Onder de bezielende leiding van bouwbedrijf Heijmans is alles prima verlopen.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten