woensdag 14 mei 2008

Geboorteverlof

'In Nijmegen mogen gemeenteambtenaren na de geboorte van hun kind tien dagen vaderschapsverlof opnemen. Dat zijn vakbond CNV Publieke Zaak en het gemeentebestuur overeengekomen. Dit is één van de afspraken van de CAO voor de 2000 Nijmeegse gemeenteambtenaren. Tot nu toe kunnen de gemeenteambtenaren slechts twee dagen opnemen bij de geboorte van hun kind. Het is voor het eerst dat in de publieke sector afspraken zijn gemaakt over verlenging van het vaderschapsverlof naar tien dagen, aldus de vakbond. '

Bovenstaande tekst verscheen afgelopen week in de pers. Voor Marije van den Berg was dit bericht aanleiding om aan mij te vragen of dit een idee voor Leiden was.

Toen ik hierover vervolgens een vraag stelde aan onze ambtenaren bleek dat binnen de gemeente Leiden al sinds de jaren 80 een soortgelijke regeling van kracht is. CNV Publieke zaak maakt dus wel erg veel ophef over de nieuwe afspraken in Nijmegen. Op dit gebied laten wij de rest van nederland blijkbaar ver achter ons en dat mag dan ook wel eens in de krant.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten