vrijdag 30 mei 2008

Jaap Schouten

Vanavond was de Leidse gemeenteraad weer in vergadering bijeen. Uit mijn portefeuille stonden twee onderwerpen op de agenda. Het onderwerp Minder & Beter waarover ik eerder in mijn dagboek schreef, heeft nu ook de goedkeuring van de gemeenteraad gekregen. Hierdoor kunnen we nu echt aan de slag om te zorgen dat wij bij de beste gemeenten van Nederland gaan behoren als het gaat over administratieve lasten. Overigens had staatssecretaris Heemskerk woord gehouden. Er was gebak voor de hele gemeenteraad.

Voorafgaande aan de raadsvergadering was er een kleine huldiging van een aantal sportkanjers. Op de eerste plaats natuurlijk de waterpolodames van ZVL. Zij kregen van de burgemeester mooie woorden, een medaille en een bos bloemen.

Naast ZVL werd ook Jaap Schouten in het zonnetje gezet. Jaap is roeier van de Koninklijke Studenten Roei Vereniging “Njord” te Leiden en student rechten aan de Universiteit Leiden. Hij heeft tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in M√ľnchen op zeer overtuigende wijze goud gewonnen. Jaap Schouten bleef er zoals gewoonlijk nuchter onder: “Het was geen goede race van mij, ik kan veel beter roeien. Maar het resultaat mag er zijn.”

In de discipline Lichte Mannen Skiff roeide hij zondag 11 mei 2008 naar de winst, nadat hij eerder op overtuigende wijze de voorwedstrijd (8 mei 2008) en de halve finale (10
mei 2008) won. In de finale over twee kilometer eindigde Jaap Schouten in een tijd van 7:44.46 ruim zes seconden voor Tim Heijbrock (Willem III, Amsterdam) en ruim negen seconden voor Duncan Grant (Nieuw-Zeeland).

Kanjers dus.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten