maandag 5 mei 2008

Vuur

Rond middernacht stond ik samen met 11 lopers van de Leiden Road Runners Club en een flinke groep ondersteuners in het centrum van Wagening voor Hotel de Wereld. Alexander Pechtold had zich als inwoners van Wageningen en oud-wethouder Sport van Leiden bij onze delegatie gevoegd. Samen mochten wij het bevrijdingsvuur in ontvangst nemen. Nadat Alexander ons had uitgezwaaid begonnen we aan een 120 kilometer lange, nachtelijke estafetteloop naar Leiden.

En daar loop je dan, midden in de donkere nacht over een dijk langs een kronkelige rivier midden in Nederland. Met alleen een fietser naast je die bemoedigende woorden spreekt tot je het volgende wisselpunt hebt bereikt.Daar mag je het stokje doorgeven aan de volgende loper. We lopen elke keer stukken tussen de 3 en 4 kilometer, maar het tempo ligt hoog. Gelegenheid om even te gaan slapen was er niet, maar dankzij het lopen blijft het gevoel van vermoeidheid op afstand. En al die tijd hebben we het vuur brandende weten te houden.
Toen we vanochtend Leiden binnen kwamen hadden we 120 kilometer gelopen in 9,5 uur. Niet gek als je bedenkt dat de meeste van ons inmiddels zo'n 30 uur het bed niet hadden gezien. Na een stop bij zwembad De Vliet om op te frissen en wat te eten zijn we rond het middaguur naar de Doezastraat gelopen om daar het bevrijdingsvuur te overhandigen aan burgemeester Henri Lenferink en de, voor 4 en 5 mei overgekomen, lord-mayor Tanner uit Oxford (zie foto).

Dankzij het mooie weer, een uitstekende sfeer binnen de groep, en de geweldige ondersteuning van de LRRC en de medewerkers van het Sportbedrijf, alsmede de geweldige ontvangst in de Doezastraat is het een geweldige ervaring geworden. Het was een bijzondere bevrijdingsdag.

De foto's kreeg ik van Peter van Evert, Marco van Zelst en Frits van Beukering, waarvoor mijn dank.
Tot ziens.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten