donderdag 4 december 2008

Dujat

Op uitnodiging van de WFIA was ik vanavond te gast tijdens het jaarlijkse Dujat diner in het Amsterdamse Okura Hotel (foto). Dujat staat voor Dutch & Japanese trade federation. Deze organisatie is in 1984 opgericht door een aantal bedrijven en heeft tot doel om de handelsrelaties tussen beide landen te bevorderen.

Leiden heeft een bijzondere relatie met Japan. Zo is onze universiteit de enige universiteit in Nederland waar je Japans kunt studeren. De opleiding bestaat al anderhalve eeuw en heeft zich ontwikkeld tot een internationaal bekend centrum van onderzoek. Daarnaast hebben we in het Sieboldhuis een unieke Japan-collectie waar veel Japanse toeristen die Nederland bezoeken een kijkje komen nemen. Tenslotte is Japan een belangrijk land op het gebied van Bio Science waardoor er veel interesse van Japanse bedrijven is voor ons Bio Science Park als mogelijke vestigingsplaats.
Het is ook niet voor niets dat mijn voorgangers Filip van As en Alexander Geertsema Japan bezochten. In de handel met Japan zijn persoonlijke relaties nu eenmaal van groot belang. Ze hebben zichtbaar effect op de manier waarop Japanse bedrijven naar onze stad kijken. Dankzij de WFIA heb ik mijn economisch netwerk vanavond kunnen uitbreiden met een aantal interessante relaties.


Gedurende de avond kregen we een geweldig optreden te horen van Martijn van den Hoek en zijn vrouw Tomiko Kaneko (foto). Deze Nederlands/Japanse combinatie speelde, hoe toepasselijk, drie muziekstukken waarvan twee quatre mains.
Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten