woensdag 10 december 2008

Stal

'It makes people meet' zei onze Zweedse gastheer toen ik 28 november jl. in het Kista Sciencepark vroeg waarom de voorzieningen in dat park zo dicht op elkaar waren gebouwd. Ik moest daar vanmiddag weer even aan terugdenken toen ik vandaag aanwezig was bij de officiele opening van 'De Stal' in het Bio Sciencepark.

De Stal is het voormalig onderkomen van de transgene stier Herman. Tegenwoordig is het gebouw omgebouwd tot een gezellige horeca uitspanning midden in het bedrijvenpark. Het is een plek waar de werknemers die binnen het park werkzaam zijn elkaar kunnen ontmoeten. Bovendien is het een uitstekende plek voor bedrijven om gasten te ontvangen. De Stal is daardoor een plek geworden die binnen het Bio Sciencepark een belangrijke plaats heeft ingenomen.

De opening vandaag was een gevolg van het feit dat de exploitatie is overgegaan naar de DZB, het onderdeel van de gemeente Leiden dat mensen helpt om de afstand tot de arbeidsmarkt te overbruggen. Mijn collega Jan-Jaap de Haan is binnen ons college verantwoordelijk voor de DZB en dus mocht hij de opening vanmiddag verrichten.

DZB gaat De Stal op een professionele manier exploiteren en maakt tevens van de gelegenheid gebruik om hier mensen op te leiden voor een functie in de horeca.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten