donderdag 18 december 2008

Fiets

December is de maand dat menig gemeentebestuurder door marktpartijen in de verleiding wordt gebracht om relatiegeschenken in ontvangst te nemen. Volgens onze integriteitsregels mag dat als de waarde van de geschenken niet meer is dan 50 euro. Zelf probeer ik mijn relaties al vele jaren zover te krijgen om helemaal niets te schenken. Dat lukt overigens vrij aardig.

Onlangs kreeg ik een telefoontje van een bureau dat het afgelopen jaar een soort internetprijsvraag had uitgeschreven. Via een mailing werden de deelnemers verzocht om een code in te voeren op de gloednieuwe internetsite van het bedrijf. Het ligt wel een beetje in mijn aard om dat soort uitdagingen aan te gaan. Deze keer met succes want een tijdje later kreeg ik het bericht dat ik een fiets had gewonnen.

Dat plaatste mij voor een dilemma. Kan ik een fiets aannemen die ik heb gewonnen via een prijsvraag waar ik als wethouder aan mee deed? Nee dus! Ook hier zijn dezelfde regels van toepassing. Maar om daar nu een prijs voor te weigeren. Daarom ben ik gekomen tot de volgende oplossing.

Begin januari mag ik de jeugdsportkampioenen over 2008 huldigen. Bij het in ontvangst nemen van de fiets heb ik deze direct in handen gegeven van de organisatie van dit evenement. Op de foto kreeg ik hiervoor en duwtje in de rug van de voorzitter van de Leidse Sportfederatie, Jan Breedeveld. Deze foto kreeg ik overigens van Hielco Kuipers, waarvoor mijn dank. Op 9 januari kan een van de Leidse jeugdkampioenen een hele mooie fiets tegemoet zien.


Tot ziens.

2 opmerkingen: