vrijdag 21 januari 2011

Flevospeld

Vanavond was ik in De Meerpaal in Dronten aanwezig bij de uitreiking van de gemeentelijke sportprijzen. Niet om de sporters uit die gemeente te huldigen want dat was in goede handen van Hans Engelvaart, de sportwethouder uit Dronten. Bovendien krijg ik die kans nog wel wanneer we op 31 januari in het Agora theater in Lelystad de provinciale sportprijzen uitreiken. Ik was speciaal gekomen om namens de Provincie de zilveren Flevospeld uit te reiken aan iemand die zowel als vrijwilliger, maar ook beroepsmatig diepe sporen heeft achtergelaten voor de sport in de polder, Jan Scheers.

De afgelopen jaren werkte Jan Scheers (69 jaar) bij Sportservice Flevoland. Jan heeft zich daar met name ingezet op het gebied van de breedtesportimpuls en alle initiatieven die daaruit voortkwamen voor de verschillende Flevolandse gemeenten. Bovendien verzorgde hij het sportloket in Dronten en was Jan accountmanager voor de gemeenten Urk, Zeewolde en Dronten. In zijn vrije tijd is de voormalige langeafstandsloper voorzitter van AV Flevo Delta en leidt hij ook nog ook de stichting Atletiek Commissie IJsseldelta.

Al deze werkzaamheden heeft hij lang en met zoveel toewijding gedaan dat ik hem daarvoor de Flevospeld mocht uitreiken. Voor hemzelf was het een complete verassing. Ondanks het feit dat hij de regie over de sportverkiezingen strak in de hand had, was het gelukt om hem buiten dit onderdeel te houden. Zijn reactie maakte mij weer eens duidelijk waarom het belangrijk is om als overheid zo nu en dan waardering uit te spreken voor mensen die zich inzetten voor de samenleving. Zouden we misschien meer moeten doen.

Klik hier voor het verslag van Omroep Flevoland

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten