dinsdag 4 januari 2011

Schoolschaatsen

Het nieuwe jaar is inmiddels begonnen en mijn agenda ziet er weer bijna zo uit zoals voor de feestdagen. Alleen de vele recepties verraden nog dat het jaar net is begonnen. De komende twee maanden zal ik mijn werk als gedeputeerde combineren met activiteiten in het kader van de komende verkiezingen. Werk aan de winkel dus.

Vanochtend heb ik het startschot gelost voor een prachtig sportief project. In totaal 6.000 leerlingen van basisscholen uit Flevoland gaan de komende tijd op schaatsles. Dit omdat de provincie Flevoland 25 jaar bestaat en we dit groots willen vieren samen met de inwoners. In eerste instantie zouden we 4.000 kinderen laten schaatsen, maar we kregen maar liefst 10.000 aanvragen, dus hebben we er 6.000 van kunnen maken.

Het project is een vervolg op het schoolschaatsproject van vorig jaar waarbij ruim 2.000 leerlingen schaatsten bij FlevOnice. De schoolschaatsdagen zijn een groots schaatsfestijn waar de basisschooljeugd van zowel het gewone basis- als het speciaal onderwijs aan deel kan nemen, bij FlevOnice in Biddinghuizen en Leisure World Ice Center in Dronten.

Vanochtend stonden er zo’n 260 enthousiaste kinderen op de ijsbanen van FlevOnice om verschillende schaatsactiviteiten te doen, zoals verschillende schaatstechnieken, slalommen om pionnen, pootje over, stempeltocht (met een stempel van de gedeputeerde!) en 100 meter sprint. De trainingen worden verzorgd door gekwalificeerde trainers van FlevOnice, Leisure World Ice Center en stagiaires van ROC Flevoland afdeling Sport & Bewegen. De organisatie ligt in de vertrouwde handen van Sportservice Flevoland.


Als gedeputeerde sport doet het mij goed om te zien dat alle kinderen enthousiast over de baan schaatsen en heerlijk in beweging zijn. Dat is ook precies de bedoeling, 6.000 kinderen lekker laten bewegen in de frisse buitenlucht en hopen dat ze de smaak te pakken krijgen, en wie weet is een van die 6.000 de nieuwe Sven Kramer, die in 2022 gouden medailles naar Flevoland gaat brengen.

Omroep Flevoland maakte een rapportage die hier terug te kijken is. Verder treft u hieronder een eigen opname van Sportservice Flevoland:


Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten