vrijdag 24 juni 2011

Hei

Politici hebben een bijzonder vak. Tijdens de verkiezingscampagne doen we er alles aan om de onderlinge verschillen zoveel mogelijk te benadrukken waarbij we er soms niet voor terugdeinzen om elkaar heel flink de maat te nemen. Zodra die campagne achter de rug is beseffen we opeens weer dat we juist met elkaar moeten samenwerken om de beloftes aan de kiezers waar te maken. Daarom is het ook niet zo gek dat die samenwerking in het begin een beetje geholpen moet worden. De verstoorde relaties moeten weer gerepareerd worden. De afgelopen week stond in het teken van de teambuilding.

Zat ik eerst twee dagen met het college van GS op de 'hei' in Otterlo, de laatste dagen zat ik met de leden van Provinciale Staten in Hulshorst.

Er lijkt een hele markt te bestaan voor dit soort teambuildingsessies. Er zijn begeleiders in allerlei soorten, maten en prijzen beschikbaar. De programma's die ze afdraaien lijken allemaal op elkaar en of ze echt helpen weet ik eerlijk gezegd niet. Mijn ervaring is dat een andere omgeving en het feit dat je een keer echt de tijd neemt voor een goed gesprek vaak al voldoende is om wat dichter bij elkaar te komen. Dat is de afgelopen week in ieder geval gelukt. Nu hopen dat de kwaliteit van onze besluiten er de komende tijd zoveel beter van wordt dat het de moeite waard was. Ik denk van wel, in ieder geval tot de volgende verkiezingscampagne.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten