woensdag 7 augustus 2013

Zomerstage 3, Dop en Erwt

Zo nu en dan krijg je als bestuurder de kans om iemand te helpen een droom te verwezenlijken. Mijn zomerstage van vandaag viel in die categorie.

Vandaag was ik te gast bij Aafke en Jaap Draaijer uit Swifterbant, mensen met een passie voor alles wat met natuur en tuinen te maken heeft. Een passie die ze zelf ook weer hebben proberen over te  brengen op hun eigen kinderen. Op een gegeven moment merkten ze dat dit niet voor alle kinderen vanzelfsprekend was. Vanaf dat moment hebben ze zich ingezet om kinderen in hun eigen taal uit te leggen dat groente niet uit een diepvries komt.

Ze maakten daarvoor een tijdschrift voor kinderen, stelden lespakketten samen en gingen langs scholen om kinderen te vertellen over de natuur. Centraal bij dat alles staan Dop en Erwt, twee door Jaap zelf getekende figuurtjes. Ze beleven allerlei avonturen in de natuur en weten op die manier kinderen te interesseren voor alles wat groeit en bloeit. Dop en Erwt werden heel succesvol, maar Aafke en Jaap willen meer. Zo ontstond hun droom om een echte Dop en Erwt tuin aan te leggen waar kinderen zelf aan de slag kunnen met de natuur. Zelf aardbeien plukken, onkruid wieden en bonen zaaien. Een plek waar kleuterklassen een middag langs kunnen komen om te ervaren wat natuur precies is.

Een poging om in Swifterbant een geschikte locatie te vinden, liep op niets uit. Via via kwamen Jaap en Aafke terecht in Lelystad bij Werfsjob, een leer-werkbedrijf waar mensen werken met een verstandelijke sociale beperking. Op het terrein van Werfsjob aan de Bronsweg kregen zij gratis en voor niets een mooie en grote tuin tot hun beschikking. Vanaf vandaag gaan ze twee dagen per week daar aan het werk om hun droom te realiseren en daarbij mocht ik ze een handje helpen. Samen hebben we de basisinrichting van de tuin uitgezet en ge√ęgaliseerd.

Vanaf vandaag zijn de kinderen natuurlijk ook van harte welkom. Dankzij de regen liep dat natuurlijk nog geen storm, maar ik twijfel er niet aan dat dit de komende tijd gaat veranderen.

Jaap en Aafke kunnen wel wat hulp gebruikten bij het verwezenlijken van hun droom. Zou u samen met uw kinderen ook een keer willen helpen, dan bent u natuurlijk van harte welkom. Via www.dop-en-erwt.com kunt u meer informatie vinden.

Morgen geen stage maar vrijdag ben ik te gast bij het centrum voor jong ondernemerschapin Emmeloord.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten