vrijdag 10 november 2006

Vrouwenadvies


Vandaag had ik een prettig kennismakingsgesprek met het bestuur van de Leidse Vrouwen Advies Commissie. Dit soort commissies bestaan in veel gemeentes door het hele land en maken zich op lokaal niveau sterk voor de gebruikskwaliteit in de bouw. Ze toetsen woningbouwplannen, geven adviezen en onderhouden contacten met gemeenten, corporaties, bewonersgroepen en andere belangenorganisaties. Van oudsher werken veel Adviescommissies Wonen onder de naam VAC (Vrouwen Advies Commissie), waarvan de eerste meer dan een halve eeuw geleden werd opgericht.

In het verleden heb ik goede ervaring opgedaan met deze commissies. Dat komt vooral omdat ze zo heel erg goed zijn in het geven van heldere en vooral praktische adviezen. Ze halen net die fouten uit een bouwplan waar de vakmensen vaak overheen kijken en die je na de bouw niet meer kunt veranderen.

Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat de samenwerking tussen de gemeente en de VAC op een aantal punten beter kan. Gaan we de komende tijd dus iets aan doen.

Prettig weekend.

P.s. De Leidse Vrouwenadviescommissie is overigens nog op zoek naar vrijwilligers. Misschien iets voor u. Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten