donderdag 30 november 2006

Platform

Vandaag is het Leids Platform Wonen van start gegaan. Dit is een overlegplatform waarin we in een vroegtijdig stadium willen praten over zaken die op het gebied van wonen van belang zijn. Daarbij kun je denken aan onderwerpen als de woningbouwproductie, de uitvoering van de Woonvisie, het sociaal statuut, prestatieafspraken en regionale aangelegenheden.

Deelnemers van het Leids Platform Wonen zijn vooralsnog de gemeente Leiden, Ons Doel, Portaal Leiden, de Sleutels Van Zijl en Vliet, SLS Wonen en de Federatie van Huurderorganisaties van Leiden en Omstreken (FHLO). Zelf ben ik voorzitter van dit overleg. Twee keer per jaar zullen ook andere partijen die bij het wonen in Leiden betrokken zijn (denk aan makelaars, huiseigenaren of private ontwikkelaars) uitgenodigd worden om over actuele onderwerpen te discussiƫren.

De starthandeling van het Leids Platform Wonen bestond uit de officiĆ«le opening van de website “Leiden Bouwt!” waar een overzicht van alle Leidse nieuwbouwprojecten wordt gegeven (www.leiden.nl/leidenbouwt).

De eerste bijeenkomst van dit platform verliep overigens niet helemaal zonder problemen. Net nadat ik de vergadering had geopend, klonk het brandalarm en moesten we allemaal het gebouw verlaten. Toen we ons even later verzameld hadden op het stadhuisplein bleek het gelukig om een oefening te gaan.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten