vrijdag 17 november 2006

Wijkbezoek

Vandaag zijn we met het hele college weer eens de wijk in geweest. We hebben een bezoek aan Pancras-Oost , de Havenwijk, de Zeeheldenbuurt en industrieterrein De Waard gebracht. We hebben kennis gemaakt met de wijk, met de diverse instellingen en organisaties uit de wijk en met de wijkbewoners en sleutelpersonen.

Het wijkbezoek begon met een fietstocht door de wijken, die o.a. langs de volgende plekken leidde: voormalig Sint Elisabethziekenhuis, Meelfabriek, Ankerpark, bedrijventerrein De Waard, begraafplaats Groenesteeg en twee speeltuinen. Ook was er aandacht voor verkeerssituaties in de wijken. De fietstocht werd begeleid door diverse ambtenaren en de wijkagent.

In 't Huis op de Waard heb ik gesproken met wijkbewoners, speeltuinverenigingen en bewonersorganisaties in de wijk en met woningcorporatie Portaal en woningstichting Ons Doel.

Bij de vorming van het huidige college is afgesproken om 3 à 4 keer per jaar met het gehele college op werkbezoek te gaan in een wijk van Leiden, om de wijk, de wijkbewoners en de organisaties en instellingen in de wijk te leren kennen. Eerder bezochten we de Slaaghwijk en de Stevenshof.

Prettig weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten