donderdag 12 april 2007

PoppeVanavond voor het eerst in mijn leven naar een echte SP bijeenkomst geweest. Onder de titel 'De oude Kooi moet blijven' organiseerden onze coalitiegenoten vanavond een goedbezochte bijeenkomst in het buurthuis aan de Driftstraat. Als speciale gast en avondvoorzitter was het bekende kamerlid Remi Poppe aanwezig.

Doel van de avond was het onderstrepen van het belang van behoud van deze historische arbeidersbuurt. Alhoewel Remi Poppe op de hem bekende manier van start ging met een aantal kritische uitlatingen in de richting van de woningcorporatie en de gemeente, werd ook hem in de loop van de avond duidelijk dat er weinig verschil van mening was over de noodzaak tot behoud van de wijk en de sterke sociale structuur. Hij moest duidelijk wennen aan het feit dat de SP in Leiden ook gewoon in het college zit. Het werd een prettige en informatieve avond.


De woningcorporatie gaat de komende tijd samen met de buurtbewoners plannen maken voor de toekomst van de oude Kooi. Daarbij gaat het niet in de eerste plaats over stenen, maar vooral over mensen. Vanuit de gemeente zullen we dit proces nauwgezet blijven volgen en waar nodig gaan we samen om de tafel.

Een verslag van deze avond kunt u terugvinden op de site van de SP.

Tot ziens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten