woensdag 25 april 2007

Koppenhinksteeg

Deze week hebben we na een lange tijd van voorbereiding een besluit genomen over de toekomst van de panden in de Koppenhinksteeg. De tegenstellingen tussen de verschillende partijen in de buurt zijn de afgelopen maanden eerder groter dan kleiner geworden, zodat verder overleg tussen hen zinloos was. Daarom waren alle ogen de afgelopen tijd op de gemeente gericht.

Gezien de grote tegenstelling en de lange voorgeschiedenis hebben we veel tijd nodig gehad om tot een besluit te komen. Onderdeel van deze voorbereiding waren twee bewonersavonden. Op de eerste avond heb ik een uiteenzetting gegeven van de gemeentelijke dilemma's. De tweede avond was vooral om de belanghebbende partijen in de gelegenheid te stellen hun mening te geven.

In het besluit proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met alle partijen. Voor de gebruikers gaan we door met legaliseren van de activiteiten en zullen we de panden aan woningcorporatie Ons Doel verkopen, waardoor de renovatie nu echt van start kan gaan. Voor de omwonende zullen we paal en perk stellen aan de horeca-functie, de openingstijden en het verbieden van een terrasfunctie. Een evenwichtig besluit gezien de juridische beperkingen die wij hebben.

Vanavond hebben we de verschillende partijen over ons besluit geinformeerd. De uitkomst was redelijk voorspelbaar. Voor de gebruikers gaan de besluiten te ver, en voor de bewoners niet ver genoeg. Dat is vaak zo bij ruimtelijke vraagstukken. Ik ben van mening dat we het juiste besluit hebben genomen.

Tot ziens.

2 opmerkingen:

  1. "Voor de omwonende zullen we paal en perk stellen aan de horeca-functie, de openingstijden en het verbieden van een terrasfunctie."

    OK Marc en wat nu? Sta je daar nog steeds achter of ben je weer van mening veranderd? Want van paal en perk stellen aan een horeca functie is NIKS terechtgekomen, en de terrasfunctie doet de stemming aan de gracht tot revolutionaire hoogte stijgen. Mooi verhaal voor GeenStijl, lijkt me...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar sta ik inderdaad nog steeds achter. In het voorstel aan de gemeenteraad hebben we dit precies zo opgenomen. Laten we gewoon even wachten op het besluit van de gemeenteraad.

    BeantwoordenVerwijderen