woensdag 29 augustus 2007

Te veel eer

'Witteman is de laatste tijd omstreden vanwege zijn besluit om in de nieuwbouwwijk in plaats van een park aan te leggen een asielzoekerscentrum te plaatsen'.

Dat was het onderschrift onder een foto die vandaag op de voorpagina staat van het Leids Nieuwsblad. Ik begrijp dat de journalisten erg hun best doen om het nieuws een gezicht te geven., maar op deze manier krijg ik het allemaal wel heel er persoonlijk voor de kiezen. Het besluit om Roomburg als locatie voor het AZC te kiezen is een besluit van het hele college. Bovendien heeft een meerderheid van de gemeenteraad ons inmiddels verzocht om de betreffende procedure te vervolgen. Op grond daarvan heeft ons besluit politiek draagvlak zodat je je vervolgens kunt afvragen hoe deze journalist is gekomen tot de kwalificatie 'omstreden'.

Overigens neemt dat natuurlijk niet weg dat ik over de keuze van het college verantwoording af wil leggen, waar en wanneer u dat wilt.

Tot ziens

1 opmerking:

 1. Misschien is het je ook wel persoonlijk aan te rekenen dat iedereen zich genaaid voelt. Je kunt wel zeggen dat je adviseurs je hebben ingefluisterd niks te communiceren maar je hebt zelf de keuze gemaakt dat advies op te volgen.

  Jij bent ook degene die zich iedere keer hult in politiek gekonkel. Jij kiest telkens formuleringen waar je je geen buil aan kunt vallen. Dat betekent dat je dus geen enkele concrete toezegging doet waar iemand wat aan heeft. Ja, dat wordt je kwalijk genomen. Want je hebt duidelijk op geen enkel moment het belang van de wijk behartigd.

  Na 2 maanden reces kom je met hetzelfde verhaal. O ja, aan de hand van de reacties van laan 1 gaat nu het verkeer door laan 2...Jij genie. En een klein clubje mag zijn huis weer verkopen aan de gemeente. Ik vermoed dat het vooral is om te kunnen zeggen "zie je wel, ze willen niet verkopen".

  Je had ook een plan kunnen laten ontwikkelen voor een park. Want nu blijkt dat niemand daar een beeld bij heeft. Je had daar de bouwvergunning voor kunnen aanvragen. Dingen waardoor je het vertrouwen van de mensen had kunnen herwinnen omdat je niet alleen wat roept maar ook daarnaar handelt.

  Wat nu rest zijn de vage bewoordingen. En we weten wat die tot nu toe zijn waard geweest.

  Dus ja, het is wat persoonlijk. Ja, iedereen die je de handen schudt telt nog eens zijn vingers na. Je hebt ook nog geen aanleiding gegeven om de mening over jou bij te stellen.

  Om het iets minder persoonlijk te maken; te collega's van B&W hebben ook geen poot uitgestoken om je te helpen.

  BeantwoordenVerwijderen