dinsdag 14 augustus 2007

Stenen

Op http://www.sleutelstad.nl/ is onlangs een artikel verschenen over een actie vanuit de wijk Roomburg tegen het voornemen van ons college om in die wijk een Asielzoekerscentrum te vestigen. In dit artikel citeerde de journalist Chris de Waard de Leidse vastgoedondernemer Jan Verbaan.

Het citaat luidt:
"Ik zou het wel weten. Je hebt in Roomburg zo'n 1000 gedupeerden. Als die allemaal een steen bij wethouder Witteman door de ruiten gooien moet je eens zien hoe snel het wordt teruggedraaid. Die mensen krijgen dan misschien wel 100 of 150 euro boete, maar die betaal ik dan voor maximaal 1000 bakstenen".

Ik heb op deze site eerder geschreven dat ik begrip op kan brengen voor kritiek vanuit de wijk Roomburg wanneer het gaat om ons besluit over de vestiging van het AZC, maar deze vorm van 'kritiek' is nieuw voor mij. Het is toch dreigende taal van het soort dat ik niet elke dag onder ogen krijg.

Overigens liet de advocaat van de heer Verbaan mij vanmiddag telefonisch weten dat de geciteerde uitspraken door de heer Verbaan niet zo zijn gedaan. Dat moet Sleutelstad.nl dan maar een keer uitleggen.

Tot ziens.

4 opmerkingen:

 1. Mijn uitleg is dat Verbaan die uitspraken wel zo heeft gedaan, anders had ik het ook niet zo opgeschreven. Volgens mij heeft hij de uitspraken weliswaar tegenover u of de gemeente niet willen herhalen, maar in het LD van vandaag doet hij er zelfs nog een schepje bovenop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tuurlijk verwerpelijk dat er dreigementen geuit worden. Maar laten we niet afdwalen! Je kunt iedere keer weer een afleidingsmanoevre gebruiken (AZC, Stenen) maar feit blijft dat je iedereen hebt voorgelogen. Inhoudelijk heb je gelogen, procedureel heb je gelogen en eigenlijk ben je een schande voor de PvdA. Ik heb vorige keer PvdA gestemd, ben het op hoofdlijnen ook nog steeds met ze eens, maar mijn vertrouwen en dus mijn stem zijn ze kwijt met een wethouder in de gelederen die zo de boel besodemieterd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem, ik nodig je graag uit om een keer te komen praten. Wellicht heb ik niet altijd handig gecommuniceerd, ik ben wel steeds oprecht gebleven...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heer Witteman,

  Chapeau! ( serieus ), met deze actie verdient u, mijns inziens, respect.

  Beetje jammer dat het een anonieme reactie is ( maar dat geheel terzijde )

  BeantwoordenVerwijderen