vrijdag 31 augustus 2007

AZC (4)

Rond de 400 bezoekers waren vanavond aanwezig bij de tweede informatiebijeenkomst over ons voornemen om een asielzoekerscentrum in de wijk Roomburg te vestigen. Dat waren minder mensen dan de vorige keer, maar de betrokkenheid van de zaal was er niet minder om. Binnen het stadhuis hebben we de afgelopen periode hard gewerkt om te bekijken op welke punten wij tegemoet konden komen aan de wensen uit de buurt. Vanavond hadden we de gelegenheid om de buurt over deze zaken te informeren. Een groot aantal bewoners blijft van mening dat een AZC binnen de wijk ongewenst is, maar gelukkig waren er ook andere geluiden te horen.

De stukken die de afgelopen week in de media zijn verschenen over en mogelijke beschikbaarheid van het Marinevliegkamp Valkenburg hebben duidelijk verwachtingen gewekt bij een aantal bewoners. Het is jammer dat het zo gelopen is. Toch is al geruime tijd bekend dat deze locatie niet beschikbaar zou komen voor het centrum in Leiden. Tijdens het raadsdebat van 11 juli heb ik dit ook aan de gemeenteraad laten weten. Uit recente contacten met onze buurgemeente is opnieuw gebleken dat op het vliegkamp voor dit doel geen capaciteit beschikbaar komt. Ik hoop dat ik vanavond op dit punt de onduidelijkheid heb kunnen wegnemen.

Een en ander wil overigens niet zeggen dat het asielzoekerscentrum nu ook definitief in Roomburg komt. Het college gaat zich de komende tijd eerst buigen over de vele reacties die ongetwijfeld bij het Stadhuis binnen zullen komen. Pas wanneer dat achter de rug is gaan we aan de slag met de definitieve besluitvorming.

Tot ziens.

Ps. de foto's komen van http://www.sleutelstad.nl/ waarvoor mijn dank aan Chris de Waard.

1 opmerking:

 1. Nieuw dieptepunt voor PvdA in peilingen

  anp | Gepubliceerd op 02 september 2007, 12:45
  Laatst bijgewerkt op 02 september 2007, 12:52

  AMSTERDAM - De PvdA zakt verder weg. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, behaalt de PvdA 20 zetels. Dat blijkt zondag uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Die score is een zetel lager dan tijdens de WAO-crisis in 1991.


  Vorige week stond de PvdA nog op 22 zetels, bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen behaalden de sociaaldemocraten nog 33 zetels.

  De PvdA komt met de 20 zetels in de buurt van de PVV die evenals vorige week 19 zetels in de peilingen haalt. De partij van Geert Wilders behaalde bij de laatste verkiezingen 9 zetels.

  Voortzetting missie

  De PvdA is volgens deze peilingen de vierde partij van Nederland geworden. Het CDA is de grootste met 38 zetels (twee meer dan een week geleden), gevolgd door de SP die een zetel stijgt naar 24 zetels en de VVD die blijft staan op 22 zetels.

  Gek hè...

  BeantwoordenVerwijderen