zaterdag 14 juni 2008

Gouden Spike

Voor de 37e achtereenvolgende keer organiseerde Leiden Atletiek vandaag de Gouden Spike wedstijd. Op de zonovergoten atletiekbaan De Leidse Hout was het een genoegen om deze wedstrijd als wethouder Sport te mogen openen. Doel van de organisatoren was een wedstrijd waar de Nederlandse atletiek toppers goed konden presteren en waar het publiek kon genieten van een middag topsport. Wat mij betreft zijn ze daar volledig in geslaagd.

De Gouden Spike ging dit jaar naar het viertal: Maarten Heisen, Guus Hoogmoed, Patrick van Luijk en Caimin Douglas (foto) voor hun tijd van 39.09 seconden op de 4 x 100 meter mannen. Deze prestatie werd door de deskundige jury als beste ingeschat.

Tot mijn tevredenheid kon ik constateren dat Zilveren Kruis Achmea een van de nieuwe sponsors van dit evenement is geworden. Daarmee laat dit nieuw gevestigde bedrijf zien dat de betrokkenheid bij de stad verder gaat dan alleen een kantoorvestiging. Complimenten daarvoor!

Complimenten overigens ook aan het bestuur en de vele vrijwilligers van Leiden Atletiek die dit evenement vandaag mogelijk hebben gemaakt. Het was werkelijk geweldig.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten