vrijdag 6 juni 2008

1e klasse

FC Boshuizen behaalde op de laatste competitiedag van het afgelopen seizoen het kampioenschap van de 2e klasse C. Ter gelegenheid hiervan was er vanavond een receptie in het verenigingsgebouw aan de Boshuizerkade. Voor mij was dat vanavond reden om even langs te gaan en spelers, begeleiders en bestuur te feliciteren met het behaalde resultaat .

Het is voor de tweede achtereenvolgende keer dat FC Boshuizen promotie maakt. Als gevolg daarvan hebben we het komende seizoen weer een Leidse vereniging in de eerste klasse spelen. Het was niet altijd makkelijk na de fusie zo'n 5 jaar geleden. Maar doorzetten loont, dat blijkt maar weer. Het is een mooi resultaat voor de club die ooit in 1907 (onder een andere naam) werd opgericht.

Dit jaar krijgt de vereniging in het kader van het project 'Tijd voor Sport' van de KNVB een verenigingsbegeleider die zich speciaal gaat richten op het ontwikkelen en uitbouwen van de jeugdafdeling.

Tot ziens.

2 opmerkingen:

  1. Goh, lekker hypocriet. Dit seizoen heeft FC Boshuizen afscheid genomen van al haar jeugd. Er is geen team die de competitie heeft uitgevoetbald!

    Zo'n jeugdafdeling noemen we niet levensvatbaar. Jammer dat er dan toch moeite in wordt gestoken. Bij FC Boshuizen kan men zich beter gaan concentreren op de zeer succesvolle zondagtak.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat vind u eigenlijk van de accommodatie van FC Boshuizen? Voor een eersteklasser is het wel erg slecht gesteld met de houtenbarakken als kantine en de zeer donkere en kleine kleedkamers waar je je moet omkleden.
    Nou niet bepaald een postzegel voor het Leidse voetbal. Helaas hebben we geen enkele accommodatie in Leiden die zich kan meten met enkele schitterende accommodaties in onze directe omgeving en dat voor een stad als Leiden. Jammer.

    BeantwoordenVerwijderen