donderdag 14 augustus 2008

Barnhoorn

De overall van Riool.nl is weer veilig opgeborgen en het gebruikelijke pak met stropdas mocht vandaag de kast weer uit voor mijn derde stage. Vanmiddag heb ik namelijk stage gelopen bij Bedrijfsmakelaardij Barnhoorn aan de Schipholweg.

Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij is een jong, maar dynamisch bedrijf dat voor zakelijke en particuliere opdrachtgevers bedrijfsruimte zoekt, huurt, verhuurt en/of verkoopt. Ze spelen een belangrijke rol bij het vinden van goede bedrijfshuisvesting voor de ondernemers in de stad. Om dat ruimte voor bedrijven vooral in Leiden schaars is, vervullen ze hiermee een belangrijke rol in de stad.

Barnhoorn krijgt ook regelmatig te maken met de gemeente, omdat er natuurlijk altijd rekening gehouden moet worden met bestemmingsplannen en/of bouwvergunningen. Deze samenwerking verloopt echter prima.

Na een heerlijke welkomslunch met de medewerkers en een introductie door directeur Aad Barnhoorn (op de foto links), ben ik op pad gegaan om een te verhuren kantooretage in winkelcentrum de Stevensbloem te gaan bekijken. Op dit moment is het hoofdkantoor van AMREF Flying Doctors nog in dit bedrijfspand gevestigd, maar zij gaan naar een grotere ruimte aan de Plesmanlaan, aldus de directeur van AMREF Nederland Jacqueline Lampe.

Ik mocht daarom de 'te huur' posters aan de ramen plakken en een wervende tekst schrijven die binnenkort op de website van Barnhoorn gepubliceerd zal worden om dit pand onder de aandacht van potentiĆ«le huurders te brengen. Zo’n tekst moet natuurlijk wel aansprekend zijn, maar kan natuurlijk ook niet teveel worden opgeleukt, want dan val je bij de bezichtiging gelijk door de mand.

Net als de afgelopen twee dagen, was het ook vandaag een zeer leuke en vooral nuttige stagedag. Het is echt heel interessant om te zien waar bedrijven uit verschillende takken van sport (ICT, riolering, makelaardij) dagelijks mee te maken krijgen en welke rol de gemeente daarin vervult.

Daarnaast had ik vandaag uitgebreid de gelegenheid om eens wat door te praten over het vestigingsklimaat in de gemeente en de manier waarop de gemeente daar een rol in kan spelen. Een makelaar weet als geen ander uit te leggen hoe de markt voor bedrijfshuisvesting in elkaar zit en van die kennis moeten we als gemeente flink gebruik zien te maken. Dat is immers ook van belang voor de bedrijven in onze stad.

Morgen ga ik wederom een heel andere kant van de Leidse economie bekijken, namelijk de kant van de gezondheidszorg. Ik mag ’s ochtends meelopen bij woon- en zorgcentrum 't Huis op de Waard. Natuurlijk volgt ook van deze stage een uitgebreid verslag.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten