dinsdag 12 augustus 2008

Interpulse

Als wethouder van (onder andere) Economische zaken vind ik het belangrijk te weten wat er allemaal binnen de Leidse economie speelt: wat gaat er goed en belangrijker nog, welke punten kunnen we als gemeente nog verbeteren om het ondernemersklimaat in de stad te verbeteren. Om hierachter te komen ga ik de komende twee weken stage lopen bij diverse bedrijven in de stad en doe ik daarvan op deze plaats verslag.

De aftrap van mijn stagereeks vond vandaag plaats bij Interpulse Automatisering. Interpulse is een jong en dynamisch ICT-bedrijf, dat voornamelijk werkt voor het midden- en kleinbedrijf in de regio Rijnland. Ze zijn gevestigd in een klassiek en prachtig in originele staat gerestaureerd herenhuis aan de Zoeterwoudsesingel. Dat pand past qua uitstraling eigenlijk heel goed bij de visie van het bedrijf op degelijkheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Het eerste dat me bij binnenkomst opviel, waren de foto's van alle medewerkers in de centrale hal. Ze stralen een warm welkom uit. Dat zie je vaker bij dit soort jonge en klantgerichte organisaties. Op die manier zie je direct dat de toegevoegde waarde van dit bedrijf vooral zit in de mensen die er werken.

Na deze warme ontvangst maakte ik kennis met de jonge en enthousiaste directeur van Interpulse, Martijn van Pelt. Hij gaf een uitgebreide introductie over het bedrijf dat in 2000 op een zolderkamertje begonnen was, maar inmiddels een sterk en bloeiend bedrijf is geworden met achttien werknemers in vaste dienst. Vandaag de dag biedt het bedrijf een volledig pakket aan automatiseringsdiensten voor het midden- en kleinbedrijf. Ze specialiseren zich daarbij vooral in webdesign, systeemontwikkeling en beheer van netwerken. Ze steken veel tijd en energie in het opbouwen van een goede relatie met hun klanten en dat heeft resultaat: men werkt met heel veel trouwe opdrachtgevers die al jaren vele jaren aan Interpulse Automatisering verbonden zijn.

Ook onder de werknemers is er nauwelijks verloop. Veel van de jonge werknemers komen via een stage of direct na hun opleiding bij Interpulse binnen en blijven, mede dankzij de goede sfeer die ik ook tijdens mijn bezoek ervaar, ook jaren bij het bedrijf zitten. De medewerkers groeien als het ware met het bedrijf mee.

Tijdens de rondleiding binnen het bedrijf vertelde Martijn mij ook tegen welke problemen hij soms aanloopt. Daarbij gaat het over de matige bereikbaarheid van de stad, maar ook over de kwaliteit van dienstverlening van de gemeente Leiden aan haar ondernemers. Het zijn geluiden die ik vaker hoor en waar ik de komende tijd echt iets mee moet gaan doen.
Naar aanleiding van mijn bezoek schreef het bedrijf zelf ook een reactie op de website van het bedrijf. Klik hier om dit bericht te lezen.
Interpuls is een commercieel bedrijf, maar dat niet alles om geld hoeft te draaien blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat men ook een aantal sponsoropdrachten doet voor niet commerciele afnemers. Deze zijn ook op de site van het bedrijf terug te vinden. Het bedrijf en haar directeur gaven tijdens het bezoek naast een zakelijke instelling ook blijk van een grote maatschappelijke betrokkenheid bij de stad. Mijn complimenten daarvoor.

Morgen ga ik ondergronds, als ik een bezoek ga brengen aan Barthen Rioleringen. Uiteraard krijgt u daar ook een uitgebreid verslag van.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten