donderdag 26 februari 2009

B2SP.NL

Vanmiddag was ik weer even in het Life Sciences Café, de plaats waar partijen uit de wereld van de Leidse Life Sciences elkaar kunnen ontmoeten. Ik kom daar graag omdat het voor mij een goede plaats is om de laatste nieuwtjes uit dit deel van onze economie te vernemen. Maar het is niet alleen een goede gelegenheid om te netwerken, er zijn meestal ook wel een paar interessante presentaties te zien over nieuwe ontwikkelingen in deze sector.

Vandaag ging een presentatie over de nieuwe 'Business to Science Portal', via internet te vinden op www.b2sp.nl. Deze portal is mede met steun van de gemeente Leiden opgericht voor het bij elkaar brengen van ondernemers en wetenschappers met als doel de innovatie in het bedrijfsleven te vergroten. Partijen als de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft, het Leids Universitair Medisch Centrum, het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam en TNO Preventie en Zorg Leiden stonden aan de wieg van deze ontwikkeling.

De samenwerking tussen universiteiten, onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven is een van de belangrijkste succesfactoren van de Leidse Life Sciences cluster. Hiermee zijn in het verleden vele commerciële succesen behaald. Door deze nieuwe portal moet dat de komende tijd nog veel beter gaan.

B2SP.NL is weer zo'n mooi voorbeeld van de kracht van Leiden Bio Science Park.

Op de site van Leiden Bio Science Park kunt u de data vinden voor het volgende Life Sciences Café.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten