zondag 1 februari 2009

Super Flag Bowl

Vandaag werd door American Footballvereniging Lightning Leiden de SUPER FLAGBOWL georganiseerd. Leiden organiseerde dit toernooi ter ere van het begin van een nauwe samenwerking tussen Lightning Leiden en Den Haag Raiders, de American Football vereniging uit Den Haag. Voor mij een goede reden om vanmiddag eens een kijkje te gaan nemen op de velden aan de Boshuizerkade.

De Super FlagBowl is een groot (inter)nationaal Flag Football toernooi, welke traditioneel gehouden wordt op “SuperBowl Sunday”, de dag waarop de finale van de NFL in Amerika (de SuperBowl) gespeeld wordt.

Er werd gespeeld in 2 categorieën, jeugd (Cubs) en volwassenen. Zo'n 18 teams waren vandaag in 1 of beide categorieën aanwezig. Daarbij waren maar liefst 6 teams uit het buitenland (Bucharest Warriors – Roemenië, Kishinev Barbarians – Moldavië, Wildboyz Euskirchen – Duitsland, Walldorf Wanderers – Duitsland, Eperviers Longjumeau – Frankrijk en Mishaan Israël Plumbers – Israël).

American Football is in Nederland niet een hele grote sport. Het is daarom bijzonder dat Leiden over een eigen vereniging beschikt. Vanmiddag heb ik mogen ervaren met hoeveel inzet en motivatie de mensen van Lightning Leiden zich inzetten voor hun sport. Dankzij deze hartverwarmende inzet, een winters zonnetje en de hollandse erwtensoep was het bij temperaturen rond het vriespunt aan de Boshuizerkade toch goed uit te houden.

De foto trof ik aan op de site van Rolf Zoutendijk, waarvoor bedankt.

Tot ziens.

Als wethouder Sport ben ik graag aanwezig bij bijzondere sportwedstrijden van Leidse sportverenigingen. Speelt uw vereniging een wedstrijd die voor u belangrijk is, stuur mij dan even een e-mail.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten