maandag 2 februari 2009

TOVER

Op 27 mei 2008 schreef ik over een bijeenkomst met 70 Turkse ondernemers uit de regio Rijnland. Tijdens deze bijeenkomst werd gesproken over de oprichting van een eigen vereniging. Nu een klein jaar verder is de Turkse Ondernemersverening Rijnland (TOVER) een feit.

Vanavond was ik te gast bij een bijeenkomst van TOVER in het gebouw van de kamer van koophandel aan het Stationsplein. Omdat het de eerste officiƫle bijeenkomst was van deze ondernemersvereniging waren een aantal prominente sprekers uitgenodigd om de bijeenkomst luister bij te zetten. Achtereenvolgens waren dat de directeur van de Kamer van Koophandel, de ambassadeur van Turkije en de burgemeester van Leiden. Zij spraken over de bijzondere band tussen Leiden enTurkije, en het belang van ondernemers om samen te werken. Daarbij werd nog eens nadrukkelijk aangegeven hoe belangrijk het is om deze samenwerking ook te zoeken met ondernemers buiten de eigen groep. De Turkse ambassadeur wist nog te melden dat hij plannen in voorbereiding heeft om een Turks consulaat in Leiden te vestigen.

Een belangrijk onderdeel van de avond kwam na de pauze toen er tijd was om met elkaar in gesprek te gaan. Het werd een waardevolle netwerkbijeenkomst waar weer veel nieuwe contacten werden gelegd en natuurlijk ontbraken de smakelijke Turkse hapjes niet.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten