woensdag 28 april 2010

Duizend

Meer dan 5 jaar geleden, op 11 januari 2005, schreef ik het eerste stukje voor mijn weblog. Het was een tekst onder het kopje 'afscheid' waarin ik verslag deed van een bijzondere raadsvergadering in de gemeente Hillegom waar ik na 7 jaar afscheid nam als wethouder in die gemeente.

Sinds die tijd heb ik precies 1000 artikelen voor mijn weblog geschreven. Het zal wel gewoon toeval zijn, maar in deze tekst doe ik opnieuw verslag van mijn vertrek als wethouder. Dit keer vanuit de gemeente Leiden. Het verschil met 2005 was dat ik toen vrijwillig ontslag nam om als burgemeester aan de slag te gaan in de gemeente Warmond. Voor het ontslag van vanavond heb ik niet zelf gekozen. Het is mede een gevolg van de verkiezingen van 3 maart jl.

De tekst van mijn afscheidsspeech kunt u hier teruglezen. Maak vooral gebruik van de mogelijkheid om uw reacties onder de tekst te vermelden, dat stel ik erg op prijs.

Inmiddels ben ik dus geen wethouder meer. Dat zal best even wennen zijn. Of dat echt gaat lukken en hoe mijn plannen voor de toekomst eruit gaan zien, daar zal ik u de komende tijd via mijn weblog over informeren, dus blijf vooral lezen. Op naar de 2000 dus.

Tot ziens.

9 opmerkingen:

 1. Marc, succes in de toekomst! Eerst maar even afkicken van het wethouderschap, lijkt me...
  Groet,
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prima speech die op een vrolijke manier toch af en toe de vinger op de zere plek legde. Dank daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. albert simonis29 april, 2010 13:37

  Die duizend blogjes vind ik imposant: dit weblog is voorbeeldig bijgehouden, ik kan niet anders zeggen. Maar het is hier nooit een discussieforum geworden zoals de Leidse PvdA-site wel is (was?) en daarom is het een beetje jammer van alle moeite.
  Hopelijk krijg je in je volgende werkkring wat meer reuring op je weblog. Ik wens je veel succes, Marc.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik bekijk alle politici met gezonde argwaan, maar heb wel het idee dat je oprecht je best gedaan hebt Marc.

  Veel succes in de toekomst toegewenst, en natuurlijk hoop ik je regelmatig tegen te komen bij hardloopevenementen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Albert,
  Wat mij betreft was het nooit mijn opzet om hier de rol van de PvdA site over te nemen. Als wethouder had ik niet zoveel behoefte aan veel discussie op mijn site. De pvda site was daar een prima plaats voor. Ik sluit niet uit dat ik, nu ik geen wethouder meer ben, wat meer aanleiding kan geven tot commentaar. Blijf me dus volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. albert simonis29 april, 2010 16:54

  Volgen? Dat suggereert Twitteren en dàt gaat me toch echt te ver. Maar blijf gewoon op de PvdA-site komen met de verhalen (en toespraken!) die boven het twitterniveau uitstijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Albert,
  Je zou natuurlijk ook kunnen proberen of jij in 140 characters tot een essentie kunt komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beste wethouder Twitterman!

  Als ik op het wetenschappelijke congres "Besturen of reaguren?" (en dan in het Engels natuurlijk he?) op een exotische locatie zou vertellen dat we in het lieflijke en onschuldige provinciestadje Leiden een ex-wethouder aangesteld hadden die ons bijna continu twitterend op de hoogte hield van het scoreverloop van basketballwedstrijden, dan denk ik dat ik niet-begrijpend zou worden aangekeken. En voor de goede orde dit is dan nog de meest empatische reactie.

  Ik heb uw inhoudelijk sterke weblog met veel plezier gelezen. Ik zie ook dat u de afgelopen jaren het vuur uit uw sportieve sloffen heeft gelopen om onze stad vooruit te helpen. U heeft inmiddels gemerkt dankzij uw omgevingsbewustzijn -zo mag ik hopen althans- dat de loop der dingen hier aanmerkelijk langzamer verloopt dan elders gebruikelijk is. Hier hebben we de charme van Leiden te pakken, 'niets lijkt op Leiden' zo gek was dat motto nog niet.

  Mijn kritische aandacht gaat onverkort uit naar de verdere uitwerking van het het "Huis van de Sport": megaplan of megalomaan plan, de markt met haar winstgevende korte termijndoelen mag kiezen deze keer. Nou ja ben benieuwd of de sport in den breedte er baat bij heeft.

  &U heeft mij echt nieuwsgierig gemaakt naar uw boekje 'Onder Ondernemers'. Dat zou ik wel willen inzien. Misschien mag ik een exemplaar van u lenen? Wens u het allerbeste en met een allervriendelijkste groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wybo,

  Mail me even je adres en ik zorg dat je een eigen exemplaar in de bus krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen