maandag 19 april 2010

TLC

Vandaag was ik in het Bio Science Park om Dr. Keelung Hong, oprichter en directeur van het Taiwanese bedrijf TLC Biopharmaceuticals welkom te heten. Hij was speciaal naar Leiden gekomen voor de start van de eerste europese vestiging van het bedrijf.
TLC staat voor Taiwan Liposome Company, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in technieken waarmee medicijnen in het lichaam op de juiste plek kunnen worden afgeleverd. Daarbij gaat het vooral om medicijnen tegen kanker, oogaandoeningen en infectieziekten. Het bedrijf heeft buiten Taiwan ook vestigingen in San Francisco en Californie.

Ik had de medewerkers van dit bedrijf eerder in Leiden ontmoet. Toen om te vertellen waarom Leiden zo'n goede plaats was voor de vestiging van dit bedrijf. Behalve in Leiden hebben ze toen ook in Duitsland en Engeland gezocht naar geschikte plaatsen voor vestiging. Uiteindelijk is de keuze op Leiden gevallen.

Om dit bedrijf naar Leiden te krijgen hebben we samengewerkt met de West-Holland Foreign Investment Agency (WFIA) waar we als gemeente in deelnemen.

Meer informatie over TLC is te vinden op http://www.tlcbio.com/

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten