maandag 20 september 2010

Film

Het Agoratheater in Lelystad was maandag weer dé plek waar het allemaal gebeurde voor jong filmtalent. Een kleine 1000 jongeren uit het hele land waren er bij elkaar voor alweer de zesde editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren. Overdag stortten ze zich in filmworkshops en ontmoetten ze filmmakers en acteurs. Begin van de avond steeg de spanning: wie zou met zijn of haar eigen gemaakte film een prijs winnen? In prachtige galakledij wachten ze vol spanning op de uitslag.

Aan mij de eer om de eerste prijzen uit te reiken. Het deed me denken aan de uitreiking van de Oscars! ‘And the winner is…’ De vertoonde films waren van hoge kwaliteit: van prachtige animaties tot ontroerende documentaires. Adembenemend wat de jonge makers ervan hadden gemaakt.

Ontzettend leuk en eigenlijk heel terecht dat we dit filmfeest vieren in de jongste provincie van Nederland. Natuurlijk ben ik ook best trots dat Flevolands filmtalent flink in de prijzen viel. Scholengemeenschap Lelystad won in de categorieën 1-minuut film en fictie de eerste prijs.
De makers mogen naar het Internationale Filmfestival voor jongeren in Griekenland.

Klik voor alle uitslagen en de items die Omroep Flevoland van het NFFS heeft gemaakt, op de links.

http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/74461/jonge-filmers-bijeen-in-lelystad
http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/74479/scholengemeenschap-in-de-prijzen-bij-nffs

Tot ziens.

1 opmerking:

  1. Beste Marc,
    Onder de noemer, gedeelde smart is halve smart, leef ik helemaal met je mee. Ik heb zaterdag ook dezelfde beproevingen ondergaan als jij noemt. Maar des te zoeter is de overwinning op de elementen van het weer bij het passeren van de streep. Met een dergelijke overwinning in Katwijk moet het je zeker lukken in Flevoland!!!
    Groeten en succes in het nieuwe land,
    Kor Kleijwegt

    BeantwoordenVerwijderen