maandag 27 september 2010

Vliegende start

Het spande erom, of het echt een vliegende start zou worden van de nieuwe pleegzorgcampagne. Tot laat in de middag was het spannend, want uit de grijze lucht bleef de regen maar vallen.
Niet bepaald ideaal voor parachutisten om te springen dus… Want dat was het oorspronkelijke idee: dat vier parachutisten in het luchtruim boven Tollebeek naar beneden zouden springen met een banner van pleegzorg. Die zou ik dan in ontvangst nemen en vervolgens met een banner op de provinciesite, de campagnesite van pleegzorgaanbieder Vitree ‘openen’.

Het eerste deel mocht niet zo zijn, het tweede gelukkig wel. Vanuit een schuur op het agrarisch bedrijf van de pleegzorggezin Pierik kon ik toch de campagne lanceren. En dat heb ik met veel genoegen gedaan. Want het gaat hier wel ergens om: jaarlijks zoekt Vitree voor zo’n 440 Flevolandse kinderen een pleeggezin. Voor langere of kortere tijd, voor jonge en wat oudere kinderen.

Bij die bijeenkomst had ik de gelegenheid om zelf van een aantal pleegouders te horen wat het betekent om een kind van iemand anders voor langere tijd een plaats binnen je eigen gezin te geven. De pleegouders zelf vinden het bijna vanzelfsprekend dat ze zich op deze manier zeven dagen per week en 24 uur per dag inzetten voor de samenleving en doen dit werk met buitengewoon veel liefde en toewijding. Ik heb groot respect voor gezinnen als de familie Pierik, die hun huis openstellen en het kind (soms meerdere) van een ander een thuis willen bieden. Naast het eigen gezin is dat toch vaak het beste alternatief.

Wie volgt? Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk andere instellingen, organisaties en bedrijven het voorbeeld van de provincie volgen en de campagnebanner op hun site plaatsen. Als dat gebeurt, wordt breed bekend dat er meer pleeggezinnen nodig zijn. En verhogen we met elkaar de kans dat zich daadwerkelijk nieuwe gezinnen melden.

Vitree is de jeugdzorginstelling in Flevoland die pleegzorg regelt. Daar komt heel wat bij kijken. Kijk zelf maar eens op de site van Vitree en op de campagnesite door op onderstaande banner te klikken.
Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten