vrijdag 3 september 2010

Wakker worden

Het voelt een beetje als wakker worden uit een soort bestuurlijke winterslaap. Vier maanden zijn verstreken sinds er een einde kwam aan mijn wethouderschap in Leiden en vanaf volgende week donderdag mag ik aan de slag als gedeputeerde in de provincie Flevoland.

Naast een prettig lange vakantie, heb ik me de afgelopen maanden kunnen voorbereiden op mijn nieuwe functie. Ik heb veel tijd besteed aan het lezen van stukken, van beleidsnota’s tot toeristische folders en het bestuderen van overdrachtdossiers. Bovendien heb ik de provincie inmiddels talloze keren bezocht. Verschillende keren was dat onder de deskundige en betrokken leiding van een van de leden van de provinciale PvdA fractie. Zij hadden ieder afzonderlijk het verzoek gekregen om mij een dag rond te leiden en te laten zien waar zij trots op waren. Zo heb ik inmiddels uitgebreid rondgekeken in Almere en Lelystad en ben ik verschillende keren in de Noordoostpolder geweest waar ik behalve Emmeloord bijna alle dorpen heb gezien. Ik ben op Urk en naar Dronten geweest. Met dank aan een goede kennis uit mijn KLM-tijd heb zelfs en rondvlucht boven de provincie mogen maken in een vliegtuig van the Dutch Dakota Association. Verder heb ik me verdiept in de rol van de provincie en de discussies die daarover momenteel plaats vinden en heb ik gesproken met heel veel mensen die mij van goede adviezen konden voorzien met het oog op mijn nieuwe werkzaamheden. Tenslotte heb ik inmiddels ook via de nieuwe social media de nodige contacten in de polder weten te leggen.

Wat mij betreft ben ik er helemaal klaar voor. De installatie is donderdag 9 september van 19.00 tot 19.30 uur en ik heb begrepen dat dit voor de liefhebbers live te volgen is op www.flevoland.nl. Vanaf dat moment ga ik u natuurlijk ook weer met enige regelmaat via mijn weblog op de hoogte houden van mijn werkzaamheden en ervaringen.

Tot ziens.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Marc,

  Succes donderdag! Ga je speechen?!
  Blijf ook in Leiden 'rondvliegen'.

  Hanneke Enserink
  Adelanta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je Hanneke,

  een binnenkomstspeech zit niet in het protocol heb ik begrepen. Jammer, maar ik krijg nog voldoende kansen daarvoor.

  Tot ziens in Leiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes in je nieuwe functie Marc.

  Zou leuk zijn als je inderdaad je weblog activiteiten weer oppakt zodat wij ook op de hoogte kunnen blijven van je wel en wee in de polder.

  Groetjes,
  Emile.

  BeantwoordenVerwijderen