woensdag 29 september 2010

Leisure World

Ik begaf me vanmorgen bijna op glad ijs, bij de openingshandeling van de kunstijsbaan van Leisure World BV in Dronten. Of eigenlijk de heropening. Want na een aantal jaren is de ijsbaan weer open, tot grote vreugde van schaatsliefhebbers, de eigenaar en de provincie.

Leisure World, de gemeente Dronten en de provincie hebben de handen ineengeslagen om de heropening mogelijk te maken. Leisure World heeft zelf grote investeringen gedaan zoals een nieuwe machinekamer waardoor het energiegebruik van de baan fors is teruggedrongen. De provincie Flevoland heeft een subsidie van bijna 2 ton beschikbaar gesteld om de laatste noodzakelijke investeringen mogelijk te maken, zoals veilige boarding rondom de baan. De gemeente heeft het bestemmingsplan voor de hal aangepast waardoor er nu buiten het ijsseizoen andere evenementen toegestaan zijn die de exploitatie ten goede komen.

De provincie heeft meerdere redenen om een bijdrage te leveren. De ijsbaan is een topsportvoorziening en biedt een perfecte trainingsfaciliteit voor topsporters, maar ook voor sportieve recreanten. Daarmee komt onze ambitie ‘Flevoland, sportiefste provincie’, weer een stapje dichterbij. Omdat de ijsbaan vlakbij het toekomstige station Dronten ligt, is de hal goed bereikbaar voor de hele regio. Ook voor het toerisme en de recreatie in Flevoland is de ijsbaan een mooie trekker. En laten we de werkgelegenheid niet vergeten. Leisure World biedt 20 arbeidsplaatsen en stageplaatsen. Die zijn meer dan welkom!
Kortom, een prachtige aanwinst voor de provincie Flevoland. Ga er eens heen en bindt zelf de ijzers onder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten