dinsdag 5 september 2006

De Zijl Bedrijven

Op de toch al volle agenda van het college van Burgemeester en Wethouders was vanmorgen de meeste tijd ingeruimd voor een discussie over de RijnGouwelijn. Een interessant maar ook complex vraagstuk waar heel veel over te zeggen is. Door de afspraken die de collegepartijen na de verkiezingen hebben gemaakt, zullen de inwoners van de stad middels een referendum gaan meepraten over de definitieve beslissing. Het college zal in de aanloop naar dit referendum een neutrale positie innemen. We laten de politieke discussies en de campagne de komende tijd dus over aan de politieke partijen. Volgens mij zijn die daar prima toe in staat. Als lid van het college zal ik me met betrekking tot dit onderwerp voorlopig beperken tot het formele besluit van ons college. Dat besluit is zoals altijd terug te vinden op de gemeentelijke site.

Vanmiddag zijn we als college verder gegaan met onze kennismakingstour door de gemeentelijke organisatie. Vandaag waren De Zijl Bedrijven (DZB) en de Brandweer aan de beurt.

DZB is een gemeentelijke dienst voor arbeidsontwikkeling. Met 1500 medewerkers is het een van de grootste werkgevers in Leiden, en dé specialist op het gebied van gesubsidieerde arbeid. Ooit begonnen als sociale werkplaats levert DZB inmiddels leerwerktrajecten op maat aan iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Meer informatie treft u aan op www.dzb.nl

Over de brandweer hoef ik hier natuurlijk helemaal niets meer te vertellen. Toch voelt het wat mij betreft goed om af en toe eens langs te gaan bij deze mannen en vrouwen die zo verbonden zijn met de veiligheid van onze inwoners. Hiervoor doen ze belangrijk maar soms ook risicovol werk en daarom is het goed om te laten zien hoe we dat waarderen. Daarnaast was het natuurlijk wel spannend om de hogedrukspuit weer eens ter hand te mogen nemen. Met dank aan mijn collega wethouder Gerda van den Berg voor de foto.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten