maandag 18 september 2006

Tuin van Noord

Wanneer ik met mensen spreek over het wijkontwikkelingsplan voor Leiden Noord, dan gaat het in veel gevallen over grote bouwlocaties en de reconstructie van de Willem de Zwijgerlaan. Toch is het wijkontwikkelingsplan veel meer dan alleen stenen en infrastructuur. Zo hebben we voor dit gebied ook een 18-tal verschillende sociale projecten gestart.

In het kader van dit plan gaan we in Leiden Noord zo'n 1800 woningen realiseren. Al die nieuwe wijkbewoners hebben straks ook behoefte aan meer ruimte om te recreeren. Daarom kijken wij ook naar de verbetering van groen in de wijk. Vandaag heb ik de fiets maar weer eens gepakt om een kijkje te nemen in het Noorderpark. Onder de naam 'Tuin van Noord' werken we aan plannen om dit groengebied meer zichtbaar en beter toegankelijk te maken. In de afgelopen jaren is daar al veel aan gedaan, maar het kan allemaal nog veel beter. De komende tijd gaan we de plannen verder uitwerken.

Tot ziens.

1 opmerking:

 1. Geachte heer Witteman, beste Mark,

  Ter info het volgende:
  Wij, SAAP Projectontwikkeling, zijn ook bezig met een plan om de bestaande 150 kV hoogspanningsleiding door Holland Rijnland aan te passen cim gebiedsontwikkeling en gedeeltelijke co-financiering door EZ/TenneT. (overigens onderzoeken wij nu alle gemeenten in Nederland waar niet (volledig) aan de voorzorgsdnorm wordt voldaan en hebben daar al deels overleg meegehad). Via mijn contact Ad Janssen heb in contact opgenomen met Wim van der Hoeven waar in medio juni een gesprek mee heb.

  NB de andere 5 betrokken gemeenten en Haarlemmermeer heb ik al gesproken op dit onderwerp.

  met vr gr

  Kees Segers
  SAAP Projectontwikkeling bv

  BeantwoordenVerwijderen