zondag 3 juni 2007

Familieschommel

Leiden heeft een Deltaplan. In het kader van dit plan worden binnen de stad maar liefst 16 speeltuinen helemaal opgeknapt en voorzien van speeltoestellen die voldoen aan de laatste Europese eisen voor veiligheid. Met veel geld van verschillende landelijke en plaatselijke fondsen, met geld van de gemeente is het plan momenteel in uitvoering. Laat ik daarbij de vrijwilligers overigens niet vergeten. Alleen dankzij deze hard werkende mensen is het mogelijk dit soort klussen te klaren.

Een gevolg hiervan is dat we de afgelopen tijd bijna wekelijks een speeltuinopening meemaken. Binnen het college hebben we deze festiviteiten een beetje verdeeld over alle wethouders. Als wijkwethouder van Leiden Zuid-West mocht ik daarom gisteren de opening verrichten van Speeltuin Prinses Beatrix aan de Schubertlaan.


Daar waar in de meeste speeltuinen de familieschommel vanwege de Europese veiligheidsnormen moest verdwijnen, was het hier gelukt om deze schommel weer helemaal veilig te maken. Zo mocht ik gisterenmiddag voor het eerst na heel veel jaren weer eens op een echte familieschommel zitten. Van Jaap Bol ontving ik vandaag de bijbehorende foto's.


Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten