vrijdag 1 juni 2007

Smurfen

Vandaag zijn we met het hele college op bedrijfsbezoek geweest bij Centocor op het Bio Science Park. Centocor is met haar ruim 1100 medewerkers een van de grootste werkgevers van de gemeente Leiden en bovendien was het bedrijf de afgelopen jaren een van de snelst groeiende bedrijven in de stad. Centocor legt zich toe op de ontwikkeling, productie en verkoop van op biotechnologie gebaseerde geneesmiddelen.
Zo stonden alle wethouders vanmorgen als een soort smurfenbrigade met steriele blauwe overalls, sokken, haarnetjes en veiligheidsbrillen in een van de productiehallen van dit prachtige bedrijf en konden we de bioreactors bewonderen, waarin levende cellen ten behoeve van de geneesmiddelen worden gekweekt. De geneesmiddelen van dit bedrijf sparen jaarlijks vele duizenden levens over de hele wereld. De toepassingen zitten vooral in hart- en vaatziekten, kanker en hiv.

Centocor is een van de vele bedrijven die zich in Leiden met de Biotechnologie bezig houdt. Samen met de andere bedrijven op het Bio Science Park vormen ze een bio-cluster die in omvang al de vierde van Europa kan worden genoemd. Een kennisintensieve bedrijvigheid die goed past bij de stad en waar we zuinig op moeten zijn.
Centocor is overigens een belangrijke sponsor van de Leiden Marathon.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten