vrijdag 8 juni 2007

Kruiwagen

Vandaag mocht ik het officiele startsein geven van het Leidse WOZ-fonds door een kruiwagen met (nep)munten uit te storten voor de voeten van de Leidse huurdersverenigingen.

Tijdens de invoering van de Wet Waardering Onroerende Zaken zijn een aantal zaken in Leiden niet gelopen zoals het moest. Als gevolg daarvan hebben Leidse huurders tussen 1997 en 2005 te veel onroerend-zaakbelasting betaald. Dit geld, meer dan een miljoen euro, stort de gemeente nu terug aan de huurders. De drie betrokken huurdersorganisaties hebben besloten dit geld in een fonds te doen. Vanuit dit fonds zullen de komende jaren allerlei uitgaven worden gedaan die bijdragen aan een verbetering van woon- en leefklimaat in wijken en buurten. Bij het WOZ-fonds kunnen huurders een aanvraag indienen voor de uitvoering van plannen met dat doel.

Ik moet zeggen, het was een bijzondere ervaring om een dergelijk bedrag te mogen overhandigen aan de huurdersorganisaties. De komende jaren kunnen we daaruit allemaal mooie initiatieven uit zien voortvloeien.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten