donderdag 14 juni 2007

Hugo

Na 400 jaar afwezigheid was Hugo de Groot weer even terug in Leiden. In een grote zwarte koets, compleet met boekenkist op het dak, kwam hij vandaag Vreewijk in rijden om mij de sleutels te overhandigen van een nieuw ingerichte modelwoning in het Hugo de Grootstaete.

Toen van Lokhorst dit fraaie gebouw eind 19e eeuw ontworp als Farmaceutisch Laboratorium had hij zich waarschijnlijk ook niet kunnen voorstellen dat dit gebouw ooit eens een woonbestemming zou krijgen. Vanwege het potentiele ontploffingsgevaar van een dergelijke laboratorium is het pand destijds buiten de stad gebouwd. Inmiddels is de omgeving helemaal vol gebouwd en is het dus logisch dat ook de bestemming van dit gebouw daar nu ook op is aangepast. Daarbij zal de momumentale waarde van het pand zoveel mogelijk behouden blijven.

Tot ziens.

1 opmerking:

  1. Beste Marc
    Het gebouw waar nu de appartementen in worden gerealiseerd was het scheikundig laboratorium. Het farmaceutisch lab stond aan de overkant van de straat en daar heeft SLS wonen zijn post-docs uit het buitenland nu gehuisvest.

    Leednert Jonker

    BeantwoordenVerwijderen