vrijdag 15 juni 2007

Water

De stortbuien die gisterenavond over ons land trokken waren het hevigst in Leiden. Binnen Leiden hadden de inwoners van de wijk 'De Kooi' de meeste overlast. Nadat ik hierover vandaag een telefoontje kreeg van de directeur van een van onze corporaties, ben ik begin van de avond met een aantal collega wethouders op bezoek geweest in de wijk. Ik wist dat deze wijk met enige regelmaat te maken heeft met overlast na zware regen, maar dat het zo erg was als ik nu heb gezien had ik me toch niet kunnen voorstellen. Ook vanmiddag waren de zandzakken en planken nog niet overal bij de voordeuren verdwenen. We hebben woonkamers gezien waar het regenwater tot 10 cm hoog had gestaan met alle schade van dien. Schade die niet altijd voor rekening van de verzekeraars komt, omdat sommige mensen na eerdere schade al niet meer door de verzekeraars werden geaccepteerd. Sommige bewoners zijn hun hele vakantiegeld kwijt aan de herinrichting van de woning.

De Kooi is een zeer laag geleden wijk, waar de woningen op veengrond zijn gebouwd. Omdat de woningen technisch niet allemaal meer in zo'n geweldige staat verkeren doet de woningbouwvereniging samen met de bewoners onderzoek naar de toekomst van deze wijk. In afwachting van de uitkomsten wacht de gemeente nog even met een grondige verbouwing van het rioolstelsel. Die plannen van de corporatie zullen eind dit jaar duidelijk worden. Ik hoop dat we daarna snel aan de slag kunnen in deze wijk. Na vanavond zie ik daar de noodzaak nog veel meer van in.

Op verzoek van Studentenroeivereniging Njord was een delegatie van ons college vanmiddag aanwezig op hun zogenaamde burgerdag. Dat is een evenement waarbij de vereniging allerlei mensen van buiten uitnodigd voor een roeitoernooi in de Rijn. Helaas hadden een aantal deelnemers afgezegd waardoor wij alleen met 3 teams van de regionale milieudienst om de eer moesten roeien. Voordeel daarvan is wel dat we direct in de halve finale zaten. Het slechte nieuws is dat we het moesten afleggen tegen een veel sterkere tegenstander. Dat neemt niet weg dat we dankzij de gastvrijheid van de Leidse Roeivereniging een leuke middag hadden die vooraf ging door een leerzame training.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten