vrijdag 14 maart 2008

Corpus

Het bio science park ligt niet meer alleen op het grondgebied van de gemeente leiden maar strekt zich tegenwoordig ook uit naar de buurgemeente Oegstgeest. In dat deel van het park werd vandaag Corpus geopend door de koningin.

Namens het gemeentebestuur van Leiden mocht ik op de eerste rij zitten bij de opening van dit bijzondere gebouw langs de A44.

De bio sciencecluster bestaat allang niet meer alleen uit pure biotechbedrijven. De kracht van de cluster is juist het feit dat er ook allerlei ondersteunende functies aanwezig zijn. Daarbij is het wel van belang dat deze functies iets toevoegen aan het bio science profiel van het park. Corpus is een goed voorbeeld van zo'n ondersteunende functie. Het kan een belangrijke rol gaan spelen bij de publieke bewustwording met betrekking tot gezondheid en wetenschap. De verwachting is ook dat het gaat helpen om jonge mensen te interesseren voor een toekomst in de bio science. Dat is goed omdat het tekort aan goed geschoold personeel in deze sector een van de grootste problemen is.

Binnen het nieuw geopende Corpus kan iedereen nu een spectaculaire reis van top tot teen maken. Hier stapt men vanaf vandaag een attractie binnende die momenteel de meest unieke en interactieve attractie is. Op originele en informatieve wijze kun je hier een indrukwekkende reis door het menselijk lichaam maken. In het 35 meter hoge lichaam voert de reis je langs waanzinnige 5D-orgaantheaters. Naast deze bezienswaardigheid is de regio met de komst van Corpus ook een moderne en omvangrijke congresfaciliteit rijker.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten