vrijdag 7 maart 2008

Krimpenerwaard

Vandaag en gisteren zaten we met het college op de 'hei' in de Krimpenerwaard. Een sober hotel in Lekkerkerk wel te verstaan. Behalve mijn persoonlijke trimronde van 10 kilometer langs de Lek, heb ik weinig van de omgeving gezien. We hebben twee dagen vooral binnen gezeten om het collegeuitvoeringsprogramma af te ronden. Dit is het programma waarin we beschrijven hoe wij de komende periode invulling gaan geven aan de wensen van de nieuwe coalitiefracties.

Binnenkort komen we met het hele verhaal naar de gemeenteraad, die als het goed is ons uitvoeringsprogramma zal vaststellen in de raad van 22 april.

Tot ziens.

2 opmerkingen:

 1. Juist ja, het college gaat dus beschrijven hoe de komende twee jaar invulling wordt gegeven aan de wensen van de fracties van PvdA, CDA, VVD en GL. Nu hullen die fracties zich bij belangrijke zaken graag in stilzwijgen omdat ze anders tegen de vleug van het pluche zouden kunnen instrijken, maar dat terzijde.

  Na het aantreden van het nieuwe college kon over het collegeprogramma in de raad nog niet inhoudelijk worden gediscussieerd zo staat mij bij.

  Als nu blijkt dat het alleen maar gaat over het invulling gaan geven aan de wensen van de nieuwe coalitiefracties, dan had die discussie ook wel gelijk gehouden kunnen worden lijkt mij.

  Waarschijnlijk hebben we hier te maken met een onvoorziene uitwas van het dualistische denken waarmee we dan in elk geval tot 2010 zullen moeten leren leven

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is volgens mij niet zo ingewikkeld. De collegepartijen geven in een coalitieakkoord aan wat ze tot de volgende verkiezingen precies willen bereiken.

  Het college werkt dit vervolgens uit in een concreet uitvoeringsprogramma. Na vaststelling van dit programma door de gemeenteraad kan het college worden aangesproken op een tijdige uitvoering.

  Ik snap niet helemaal waarom dat 'uitwas' is.

  BeantwoordenVerwijderen