woensdag 19 maart 2008

Keukenhof

Vandaag was ik namens het gemeentebestuur in de Keukenhof voor de officiele opening. Onze kroonprins verrichtte de opening. De nationale bloemententoonstelling staat dit jaar helemaal in het thema van de komende Olympische Spelen in China. Voor die gelegenheid waren de ambassadeur van China in Nederland, de loco burgemeester van Beijing en onze eigen Erica Terpstra aanwezig om de prins te assisteren.

Om de politieke situatie in Tibet niet helemaal te verzwijgen deed Erica Terpstra in haar speech een oproep aan beide partijen in het conflict om zo snel mogelijk een oplossing te zoeken. Mooie ronde diplomatieke bewoordingen, waarbij ik me afvroeg hoe vaak de concept teksten langs de ambassade zijn gestuurd voor de Chinezen akkoord gingen.

Afgezien daarvan ben ik als wethouder Economie en Sport natuurlijk blij met het thema Oympische Spelen. De opening van de Keukenhof draagt immers behoorlijk bij aan het aantal toeristische bezoeken aan onze stad, terwijl de Olympische Spelen een extra impuls geven aan de sportbeoefening.

De musicale omlijsting van de opening was in handen van de speciaal ingevlogen China Girls (foto), de chinese MTV Award winnaars. Ze waren als een soort kadeautje van de People's republic naar de Keukenhof gekomen.
Volgens het bord bij de ingang van de nationale showtuin is het overigens nog precies 142 dagen voor de athleten het National Stadium van Beijing betreden.

Tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten